خرید خانه در ترکیه

سرپناه از نخستین دغدغه های بشر از ابتدای پیدایش تا کنون بوده است. خانه و احساس امنیت یکی از بزرگترین خواسته های فردی در هر جامعه ای محسوب می شود. اینکه فرد درکجای دنیا باشد مهم نیست، داشتن یک مکان که مالکیت آن حتی به طور موقت در اختیار خودش باشد از مهم ترین نیازهای او به شمار می رود.

نقل مکان از جایی به جای دیگر برای داشتن زندگی راحت تر و یا برخورداری از امکانات بهتر اجتماعی، شغلی و یا تحصیلی در سال های اخیر رواج زیادی یافته است. از هنگامی که مرزهای جغرافیایی تعریف شدند، هر کشور برای حفظ نظم و تمامیت ارضی خود، قوانینی در این مورد وضع کرد. در این میان برخی کشورها با این پدیده که مهاجرت نام گرفت مخالف بودند و در مورد آن سختگیری زیادی نشان دادند و برخی از آن استقبال کرده، شرایطی فراهم کردند تا افراد مشتاقانه مهاجرت کرده، در کشورشان ساکن شوند. یکی از این کشورهای مهاجرپذیر، کشور ترکیه است.

آشنایی با کشور ترکیه

ترکیه (Türkiye) کشور پهناوری است که از نظر مساحت رتبه سی و هفتم جهان را به خود اختصاص داده است. این کشور به دو بخش آسیایی و اروپایی تقسیم شده و به همین دلیل به آن اوراسیایی هم گفته می شود. بخش اعظم ترکیه در آسیا قرار دارد که آن را با نام آناتولی می شناسند و قسمت کوچکی از آن با نام تراکیه در جنوب شرق اروپا و در منطقه بالکان قرار گرفته است. شاید به جرات بتوان گفت مرزهای آبی این کشور از مرزهای خاکی بیشتر هستند. مرز مشترک با دریای مدیترانه، مرمره، اژه و سیاه، از ترکیه یک کشور زیبا و خوش آب و هوا ساخته است.

موقعیت استراتژیک ترکیه

کشور ترکیه در چند سده ی گذشته با نام عثمانی شناخته می شد و قسمت وسیعی از آسیا و اروپا را تحت کنترل خود داشت. این امپراطوری عظیم پس از جنگ جهانی دوم فروپاشید و سپس در سال 1923 میلادی، با نام جمهوری ترکیه و در دستان آتاتورک به حیات خود ادامه داد. این کشور موقعیت جغرافیایی ویژه ای داردو یکی از مناطق حساس دنیا به شمار می رود. ترکیه را می توان به عنوان گذرگاهی برای اتصال آسیا و اروپا در نظر گرفت که مسیر اصلی تبادلات کالا و انرژی برای بسیاری از کشورهای منطقه خاور میانه از جمله ایران محسوب می شود.

طبیعت و آب و هوای ترکیه

ترکیه از نظر جغرافیایی به هفت منطقه تقسیم می شود که عبارتند از:

  • منطقه آناتولی شرقی
  • منطقه فلات آناتولی مرکزی
  • منطقه دریای سیاه
  • منطقه مدیترانه
  • منطقه اژه
  • منطقه جنوب شرقی آناتولی
  • منطقه مرمره و تراس

کشور ترکیه به دلیل مجاورت با کوه های بلند و مناطق آبی، داراری آب و هوای متنوعی در طول سال است و همین امر یکی از علل عمده جذب گردشگر در ترکیه است.  در نواحی شمالی آب و هوای اقیانوسی، آب و هوای مدیترانه ای در جنوب و آب و هوای قاره ای در مرکز این کشور در جریان است. می توان فصل بهار و پاییز را بهترین موقعیت برای سفر به این کشور دانست.

جاذبه های گردشگری کشور ترکیه

همانطور که گفته شد یکی از مهمترین عوامل موثر در جذب گردشگر در کشور ترکیه، سواحل دریایی زیبای آن است. امکانات رفاهی فراوان از جمله فروشگاه های بزرگ مواد غذایی، هتل ها و آپارتمان های ساحلی، حمل و نقل آسان و امکانات تفریحی دیگر، موجب شده همه ساله از تمام دنیا گردشگران برای گذراندن اوقات فراغت به این کشور سفر کنند.

بناهای تاریخی و معماری بی نظیر ساختمان ها، یکی دیگر از جاذبه های گردشگری این کشور به شمار می روند. در این زمینه همین بس که دو معماری عظیم که از عجایب هفت گانه در جهان شناخته می شوند در کشور ترکیه قرار دارند و عبارتند از: معبد آرتمیس و آرامگاه هالی کارناسس. معماری زیبای ترکیه متاثر از معماری روم و یونان و از طرفی معماری ایرانی دوره سلجوقی است. این سبک معماری را می توان به راحتی در مساجد معروف ترکیه به ویژه مسجد ایاصوفیه و مسجد سلطان احمد مشاهده کرد. این مساجد با شکوه خود در زمره ی بناهای تاریخی دیدنی ترکیه قرار دارند.

طبیعت زیبای شهرهای مختلف ترکیه، یکی دیگر از جاذبه های توریستی این کشور است که همه ساله عکاسان زیادی را به خود جذب می کند. از جمله مکان های زیبا برای عکاسی در ترکیه را می توان دره های سنگی کاپادوکیا دانست که می توان با بالن های رنگی بر فراز این منطقه پرواز کرد و از تماشای مناظر لذت برد.

آثار به جا مانده از امپراطوری بزرگ عثمانی مانند کاخ توپکاپی یکی دیگر از مکان های دیدنی و جذاب ترکیه هستند.

تاریخچه مهاجرت به ترکیه

ترکیه از زمان امپراطوری عثمانی یک کشور مهاجرپذیر به شمار می رفته است. از همان زمان این کشور مهاجران مسلمان زیادی را از کشورهای دیگر در خود جای داده است. در این کشور به این دلیل که در صدر قدرت دنیا قرار داشت، امکانات زندگی بیشتر از سایر مناطق فراهم بود به همین دلیل همه ساله مهاجران زیادی را از کشور های ترک زبان مانند رومانی و بلغارستان پذیرا بود.

اما بعد از تمام شدن جنگ جهانی دوم، سران این کشور توافق نامه های متعددی با کشورهای اروپایی به ویژه کشور آلمان امضا کردند کهبه جهت آن می توانستند نیروی کار به این کشورها اعزام کنند. این کارگران پس از مدتی خانواده های خود را به این کشورها منتقل می کردند و حتی پس از پایان مدت قرارداد کاری، در آن کشورها می ماندند.

دلایل مهاجرات ایرانیان به ترکیه

امروزه ترکیه یک مسیر اتصالی برای کشورهای آسیایی به شمار می رود و امکان مهاجرات از کشورهای منطقه به اروپا را فراهم کرده است. کشورهایی مانند ایران، افغانستان و پاکستان، از ترکیه برای ارسال نیروی کار استفاده می کنند. به عنوان مثال در زمان رضاشاه توافق نامه ای بین ایران و ترکیه امضا شد که به سبب آن اتباع ایران و ترکیه می توانند بدون نیاز به صدور ویزا بین دو کشور تردد کنند. از این قرارداد که یک توافق نامه 100 ساله است، تنها چند سالی باقیمانده است. این قرارداد باعث شد سفرهای تفریحی و گردشگری و همچنین مهاجرت و اسکان، بین این دو کشور به آسانی انجام شده، گسترش بیشتری پیدا کند.

یکی دیگر از دلایل مهاجرت ایرانیان به ترکیه را می توان نزدیکی زبان، فرهنگ و دین دانست. زبان ترکی، دین اسلام و فرهنگ مبتنی بر خانواده و روابط خانوادگی موجب شده که ایرانیان مقیم ترکیه، احساس غربت و تنهایی کمتری داشته باشند و راحت‌تر بتوانند با محیط جدید زندگی وفق پیدا کنند.

با وجود اینکه در سالهای اخیر دولت ترکیه خود را لائیک یا بدون مذهب می داند اما حدود 90 درصد مردم ترکیه مسلمان، و بقیه مسیحی و یهودی هستند.

خرید خانه یا ملک و اخذ اقامت در ترکیه

همانطور که گفته شد کشور ترکیه برای جذب هر چه بیشتر گردشگران و همچنین جذب روز افزون سرمایه های خارجی، اقدام به تدوین قوانین بسیار آسان برای مهاجرت و تفریح در این کشور نموده است.

به عنوان مثال دولت ترکیه برای کسانی که با ویزای توریستی وارد این کشور می شوند یک اقامت 90 روزه در نظر می گیرد که در نوع خود بی سابقه است. در این سه ماه فرد می تواند به راحتی به تمام شهرهای ترکیه سفر کند و از اقامت موقت ترکیه برخوردار است.

 یکی دیگر از امکاناتی که کشور ترکیه در اختیار اتباع خارجی قرار می دهد، امکان اقامت موقت در ازای خرید خانه، آپارتمان و یا ملک است. در ترکیه مانند ایران رهن کامل وجود ندارد و خانه ها یا فروخته میشوند و یا اجاره داده می شوند. پس از ثبت سند ملک به نام خریدار، اقامت یک ساله ی او در ترکیه شروع می شود و اگر در این یک سال، به مدت شش ماه به صورت متوالی در ترکیه ساکن باشد می تواند پس از پایان دوره ی یک ساله، اقامت خود را تمدید نماید و یا در این مدت یک سال شیوه اقامت خود را به اقامت کاری یا تحصیلی تغییر دهد.

از جمله قوانین دیگری که دولت ترکیه برای تشویق مهاجران به ماندن و سکونت در خاک این کشور تصویب کرده است، مربوط به اقامت دائم است. اگر فردی 5 سال متوالی و هر سال 6 ماه متوالی در خاک این کشور زندگی کرده باشد می تواند اقامت دائم ترکیه را دریافت کند و یک شهروند رسمی این کشور به شمار خواهد رفت. از طرفی ترکیه تابعیت دوگانه را می پذیرد، به این ترتیب دیگر فرد نیازی به باطل کردن تابعیت کشور خود را ندارد و می تواند همزمان نتبعه دو کشور باقی بماند.

به این ترتیب ترکیه، خرید خانه و ملک را به روشی برای اخذ اقامت و تابعیت این کشور تبذیل کرده و به این ترتیب همه ساله مهاجران زیادی را به سمت خود می کشاندو به تبع ورود آنها موجب رشد و پیشرفت صنایع مختلف در کشور می شود.

سیل عظیم مهاجران و گردشگران، علاوه بر ایجاد مشاغل فرعی، باعث رشد صنعت ساخت و ساز در این کشور شده است. به همین دلیل حتی برای کسانی که قصد اقامت در این کشور را ندارند، خرید آپارتمان و خانه در ترکیه، یک روش سرمایه گذاری پرسود و مطمئن به شمار می رود.

مقایسه آگهی ها

مقایسه